Is staal duurzaam?

Staal is de basis van ieder sterk verhaal. Staal wordt steeds meer toegepast in gebouwen. Maar is staal wel duurzaam? Is het niet beter voor het milieu om stenen te gebruiken?

Beperk de impact

Geen enkel materiaal is 100% milieuvriendelijk. Als er een pand wordt gebouwd, heeft dit altijd invloed op het milieu. Er worden immers elementen geproduceerd, werknemers rijden in een auto naar de bouwplaats en de natuur krijgt minder ruimte.

Wel is het zo dat de impact verkleind kan worden door duurzame materialen te gebruiken. Daarnaast zijn er andere factoren die meespelen. Kunnen materialen gerecycled worden? Is er sprake van luchtdicht bouwen?

Hierom is staalconstructie duurzaam

Wist u dat staal honderd procent recyclebaar is? Op dit moment wordt al 95% van het staal dat in huidige panden vrijkomt opnieuw gebruikt. De CO2-voetafdruk van constructiestaal is dus erg klein. Daarnaast is staal minder zwaar dan andere constructiematerialen, waardoor minder brandstof verbruikt hoeft te worden om elementen te (ver)plaatsen.

Nul op de meter is mogelijk

Een ander voordeel is dat stalen constructie-elementen maatvast zijn en niet slijten. Door deze strakke maatvoering kan er luchtdicht gebouwd worden. Door tevens de wanden goed te isoleren worden panden energiezuinig. Wanneer er zonnepanelen op het dak geplaatst worden, is het zelfs mogelijk om nul op de meter te krijgen. Een bedrijfspand wordt dan energieneutraal.

Snelle bouw, lang plezier

Woningen en bedrijfspanden van staal kunnen snel gebouwd worden. Dat betekent dus een kortere doorlooptijd, zodat uw nieuwe pand eerder in gebruik kan worden genomen. Het is niet voor niets dat veel opdrachtgevers positief zijn over de herbruikbaarheid van staal.

Meer weten?

Staal is duurzaam. Slijtvast, 100% recyclebaar en leent zich perfect voor een snelle bouw. Geïnteresseerd geraakt in staalbouw? Graag gaan we met u in gesprek. Neem contact op met een van onze adviseurs.